Доступність посилання

ТОП новини

Путін висловиться про «референдуми» на Донбасі після підрахунку голосів – Пєсков


Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін сформулює своє ставлення до «референдумів» на Донбасі після підрахунку голосів.

«Враховуючи ведення реальних бойових дій, жителі змушені діяти за своїм планом, виходячи з реальної ситуації», – сказав Пєсков, додавши, що наразі щось «прогнозувати складно».

Прес-секретар Путіна також зазначив, що президент Росії не просив прихильників федералізації перенести референдум, а лише дав таку рекомендацію.

Речник російського президента також звинуватив Захід в упередженому ставленні до заяв Путіна і засудив підтримку нової влади в Україні.

«Для них головне – провести вибори і закрити юридичне питання про законність організованого ними перевороту», – сказав прес-секретар.

Напередодні 11 травня у Донецькій та Луганській областях відбувся так званий референдум щодо визначення статусу регіону.

Сепаратисти заявляють, що 89% громадян проголосували за державну самостійність самопроголошеної «Донецької народної республіки». Очікується, що результати так званих «референдумів» оприлюднять після 15:00 понеділка.

Відповідно до українського законодавства, згадане опитування не має юридичної сили, і його проведення не визнає ЄС, США, ОБСЄ та низка інших країн світу.
XS
SM
MD
LG