Доступність посилання

ТОП новини

«Академі» (екс «Блеквотер»): В Україні нема жодного нашого співробітника


У коментарі для «Голосу Америки» представник приватної американської військової компанії «Академі» раніше відомої як «Блеквотер» спростував повідомлення німецького видання «Bild am Sonntag» про те, що співробітники компанії перебувають у східній Україні.

«Заяви про те, що «Академі» мають будь-яких співробітники у східній України (або будь-якій іншій частині України) є абсолютно фальшивими», – йдеться у листі-відповіді віце-президента «Академі» зі стратегічних ініціатив Сьюзан Келлі.

«Ми вважаємо абсолютно безвідповідальним з боку будь-якого журналіста писати про присутність «Академі» у східній України, у той час, коли це не так. Ми не отримували жодних інформаційних запитів з боку журналіста згаданого видання, з простим запитаннями: «Чи правдива ця інформація, яку ми подаємо з посиланням на анонімне джерело?» – йдеться у листі.

Раніше численні ЗМІ з посиланням на німецьке видання «Bild am Sonntag» поширили інформацію, що у АТО на сході України беруть участь до 400 «американських найманців». До того про це також заявляв МЗС Росії.

Представник «Академі» висловив жаль, що видання, яке опублікувало неправдиву інформацію працює у спосіб, який робить його сприйнятливим до відвертої пропаганди.

«Академі», яка до січня 2010-го року була відома як «Xe Services LLC», а до лютого 2009-го – як «Блеквотер» – значна приватна американська військова компанія.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG