Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти: за «незалежність Луганської області» проголосували 96% виборців


Сепаратисти стверджують, що за «незалежність Луганської області» на вчорашньому так званому «референдумі» проголосували 96% виборців.

Як заявив самопроголошений «голова ЦВК» з проведення «референдуму» в Луганській області Олександр Малихін, активність становила 75%. Із них «за» проголосували 96%, «проти» незалежності регіону – 3,9%.

Як повідомив самопроголошений прес-секретар «ЦВК» Василь Нікітін, сьогодні у Луганську відбудуться святкові заходи – мітинг, театралізована вистава на честь створення і проголошення «Луганської народної республіки».

«Якщо люди масово висловлюватимуться за входження до складу Росії, ми обговорюватимемо варіант проведення ще одного референдуму», – повідомив Нікітін.

Також він заявив, що президентські вибори 25 травня в «Луганській народній республіці» не відбудуться.

За словами Малихіна, луганців приїхав привітати народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов.

11 травня в Донецькій і Луганській областях сепаратисти провели так званий «референдум» щодо визначення статусу регіону.

За даними сепаратистів, 89% громадян проголосували за державну самостійність самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Водночас в.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов повідомив, що, за даними МВС, 11 травня у так званому «референдумі» в Луганській області взяли участь близько 24% населення, у Донецькій – трохи більше 32%.
XS
SM
MD
LG