Доступність посилання

ТОП новини

Україна і лицемірство Кремля (огляд преси)


Київ – Коли одночасно революція, війна, криза держави та ще й президентські вибори, то це все посилює нестабільність, наголошує в «Газеті по-українськи» політолог Вадим Карасьов. Він вважає, що в країні починається процес будівництва держави, нації, економіки. Досі ж тут доїдали, дотискали, доживали радянське. Тепер треба створювати, займатися творчістю. Суспільство дає карт-бланш. Але лідерів нових масштабів ще немає. У тихій і спокійній обстановці вони не народжуються. Це стається, коли нація опиняється перед драматичним вибором. Зараз Україна перед історичним викликом. Нинішні лідери мають стати державними діячами або з’являться нові, переконаний політолог.

Незважаючи на путінський войовничий мілітаризм, непомірні геополітичні апетити, нинішній хазяїн Кремля не всіх у Росії влаштовує, констатує дописувач газети «Голос України». З одного боку, Державна дума ухвалює закон про кримінальну відповідальність за реабілітацію нацизму, а з другого, російська влада не шкодує грошей і активно заохочує діяльність екстремістських організацій у країні. В публікації наголошується, що в Росії існують і активно ведуть роботу десятки екстремістських організацій, які фінансуються державою. Їхня головна мета – знищити Україну. Можливо, Москва й не використовуватиме армію й спецвійска на південному сході України. Але це зовсім не означає, що десятки тисяч відморожених російських бойовиків, котрі пройшли війни в Афганістані та Чечні, не стануть воювати в Україні. В інформаційних агентствах багато повідомлень про те, що в десятках міст Росії відкрито рекрутують «патріотів і революціонерів», громадян Російської Федерації на війну з Україною. Заголовок публікації – «Псевдореферендум і лицемірство Кремля».

Інтрига цьогорічних виборів полягає не в тому, хто посяде перше місце, а кому дістанеться друге, зауважує газета «Україна молода». Ще одне соціологічне дослідження дещо по-новому розставило акценти у президентських перегонах-2014. На другому місці замість прогнозованої Юлії Тимошенко опинився Сергій Тігіпко. За ним iде Тимошенко. Докладніше про рейтинги лідерів виборчих перегонів і їхні технології йдеться в публікаціях «Вільне падіння» Тимошенко» та «Вона не змінилася».

Донбас став українським Сомалі, переконаний експерт газети «Сегодня». Він вважає, що зараз там відбувається переділ впливу між сепаратистами, в такому стані Донбас проіснує ще кілька місяців.

Російські турагентства підбили підсумки травневих свят. З'ясувалося, що найпопулярнішим напрямком для відпочинку у жителів цієї країни стали Чехія, Іспанія та Італія. А замість Ялти, Судака і Севастополя росіяни поїхали в Петербург, Сочі, Казань і Нижній Новгород. Про це розповідає газета «Сегодня» у матеріалі «Криму росіяни віддали перевагу Казань».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG