Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ обіцяє покарати винних у розгоні Майдану 30 листопада


Розгін Майдану в Києві, 30 листопада 2013 року
Розгін Майдану в Києві, 30 листопада 2013 року
Генеральна прокуратура України заявляє, що не намагається звільнити від кримінальної відповідальності осіб, причетних до розгону мирних демонстрантів на Майдані у Києві 30 листопада минулого року.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, головне слідче управління Генпрокуратури розслідує кримінальне провадження, за яким повідомила екс-голові КМДА Олександру Попову, екс-начальнику управління громадської безпеки МВС у Києві Олександру Маріненку, екс-начальнику головного управління МВС у Києві Володимиру Коряку й екс-заступнику начальника – керівнику міліції громадської безпеки ГУ МВС у Києві Петру Федчуку оголосили про підозру в причетності до розгону Євромайдану 30 листопада.

Наразі це кримінальне провадження приєднали до матеріалів іншого провадження за підозрою екс-президента Віктора Януковича та інших осіб за фактами масових вбивств, повідомили в ГПУ.

Як повідомив начальник управління Генеральної прокуратури В’ячеслав Перч, у судовому порядку триває розгляд клопотань, які направляло колишнє керівництво Генпрокуратури України 31 січня щодо звільнення екс-чиновників Попова, Сівковича, Коряка, Федчука, Маріненко від кримінальної відповідальності.

Печерський районний суд Києва 16 лютого підтримав позицію прокуратури і звільнив цих осіб від кримінальної відповідальності. Однак адвокат потерпілого не погодився з рішенням суду і подав апеляцію. 14 березня Апеляційний суд Києва скасував це рішення і направив справу на новий розгляд до Печерського райсуду, додали в ГПУ.

Наразі триває розгляд апеляції. Заплановане проведення четвертого засідання з цього питання в Печерському райсуді.

За словами Перча, офіційна позиція Генпрокуратури така: всі винні особи, причетні до розгону мирних демонстрантів, обов’язково будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, про це свідчить розслідування відповідного кримінального провадження.

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що Генпрокуратура подала клопотання до суду про звільнення колишніх чиновників від відповідальності за розгін Майдану 30 листопада минулого року.
XS
SM
MD
LG