Доступність посилання

ТОП новини

МЗС викликає посла Угорщини у зв’язку з висловлюваннями прем’єра Орбана


Віктор Орбан
Віктор Орбан
Міністерство закордонних справ України стурбоване висловлюваннями прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана і запрошує для розмови угорського посла.

«Висловлювання глави угорського уряду про автономію та подвійне громадянство для угорців, що суперечить чинному законодавству України, ми сприймаємо зі стурбованістю, як такі, що не сприяють деескалації та стабілізації ситуації в нашій державі», – сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

У МЗС України закликали угорських партнерів до виважених підходів до таких чутливих питань, як етнонаціональна політика.

За словами Перебийноса, МЗС України позитивно відзначає заяву Міністерства закордонних справ Угорщини від 28 березня, в якій були засуджені провокаційні заяви партії «Йоббік» на цю тему.

«Саме про таку нашу оцінку ситуації буде наголошено сьогодні послу Угорщини в Україні, якого запрошено до МЗС», – сказав Перебийніс.

Виступаючи з промовою в парламенті після складення присяги глави уряду Угорщини, Орбан заявив про необхідність автономії та подвійного громадянства для угорців, які живуть у сусідніх країнах, зокрема, в Україні.
XS
SM
MD
LG