Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині страйкують вугільники


На Львівщині страйкують вугільники
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00
Близько ста працівників центрально-збагачувальної фабрики «Червоноградська» протестували сьогодні біля приміщення Львівської обладміністрації. Вони вимагали виплатити їм заборгованість із зарплати за чотири місяці. Востаннє люди отримали 10% від заробітку за січень. Вже тиждень підприємство страйкує, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Нам не виплатили грошей навіть на Паску. У мене двоє дітей, як мені жити? Постійно проблеми із зарплатою. Багато молоді звільнилось», – розповіла пані Ольга, працівниця з 12 річним стажем.

На центрально-збагачувальній фабриці «Червоноградська», що розташована у містечку Соснівка, проблеми із виплатою зарплати і відвантажуванням вугілля тривають останні два роки. Тут працює понад 600 робітників.

Заступник голови Львівської ОДА Йосип Ситник пояснив протестувальникам, що питання лише у компетенції Мінвугілля, а також порадив страйкарям сісти в автобус і приїхати з пікетом до компанії «Західенерго», що належить бізнесмену Рінату Ахметову, і вимагати, щоб теплоелектростанції купували вугілля, видобуте на шахтах Львівсько-Волинського басейну.

«37,8 % фабрики належить фонду Держмайна у Львівській області, а решта – трьом ТЗоВ з Луганської області, одним із акціонерів є Наталя Королевська», – каже чиновник ОДА.

Протестувальників така відповідь не задовольнила. Вони вимагають від влади всіх рівнів зібрати круглий стіл за участю чиновників, власників фабрики і працівників, щоб вирішити долю підприємства. Робітники продовжують страйкувати допоки їм не повернуть зароблені гроші.
XS
SM
MD
LG