Доступність посилання

ТОП новини

Громадські організації створили новий інформаційний ресурс про вибори


Цьогорічним президентським виборам загрожує не лише дестабілізація на сході, а й проблеми в роботі дільничних виборчих комісій, заявила координатор програм громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська. За її словами, все більше членів комісій – новачки, які раніше не мали досвіду роботи на виборах.

«Проблема навчання членів виборчих комісій була на кожних виборах. Тим паче в цих форс-мажорних обставинах організації виборів, зокрема в східних регіонах України. Якість роботи членів комісії, зрозуміло, що падає. Тому ми розуміємо наскільки важливі інформаційні та навчальні продукти, хоча до дня голосування залишилось досить мало часу», – додає Ольга Айвазовська.

Зазвичай нові кадри погано поінформовані і легко губляться, коли справа стосується виборчих нюансів, додала вона. Щоб це виправити, громадянська мережа «Опора» і Комітет виборців України розробили спеціальний інформаційний вебінар «Виборком». Всю інформацію стосовно виборів поділили на тематичні блоки для зручності користувачів.

«Списки виборців, інформація щодо того, як працює державний реєстр, як можна через особистий віртуальний електронний кабінет перевірити свої дані, не виходячи з квартири чи офісу через електронний кабінет», – розповідає Ольга Айвазовська.

Розробники обіцяють, що ресурс буде корисним не тільки людям, що планують працювати на дільницях, але і виборцям. По це заявив Керівник виборчих програм Комітету виборців України Андрій Линник.

«Не обов’язково там реєструватися тільки членам дільничних виборчих комісій. На цьому сайті може зареєструватися будь-яка людина. Процес реєстрації виглядає так, як у будь-якій соцмережі», – запевнив Андрій Линник.

Експерти переконані, що «Виборком» сприятиме підготовці членів виборчих комісій до президентських виборів, що заплановані на 25 травня.
XS
SM
MD
LG