Доступність посилання

ТОП новини

Криворізький Євромайдан вимагає розпустити дружини з працівників Ахметова


Криворізький Євромайдан звернувся до в.о. Президента України Олександра Турчинова, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та секретаря Ради національної безпеки та оборони України Андрія Парубія з вимогою відреагувати на заяви групи «Метінвест» Ріната Ахметова щодо зупинки антитерористичної операції на Сході України. Відповідне звернення до столичних високопосадовців криворізькі євромайданівці направили у вівторок. Про це Радіо Свобода повідомив член ради Майдану міста Валерій Романов.

За словами євромайданівців, вони обурені заявами групи «Метінвест» Ріната Ахметова та керівників підприємств цієї групи про необхідність припинення антитерористичної операції у Маріуполі та інших містах Донбасу, відведення українських військ, а також створення для наведення ладу народних дружин з працівників металургійних підприємств.

Як зазначили криворізькі євромайданівці, вони категорично проти створення народних дружин з працівників підконтрольних Рінату Ахметову підприємств.

«У нашому місті є чотири гірничо-збагачувальних комбінати, які входять до складу групи «Метінвест», і такі дії посадових осіб групи «Метінвест» можуть привести до порушення спокою та крихкої стабільності у Кривому Розі та у Дніпропетровської області», – сказано у заяві.

Євромайданівці висловили стурбованість, що народні дружини на комбінатах Ахметова формуватимуться з тих самих працівників, яких раніше звозили на столичний «антимайдан» та використовували у якості «тітушок». За словами євромайданвців, крім того, створення народних дружин на приватних підприємствах не передбачене українським законодавством.

Криворізькі Євромайданівці зажадали від керівництва держави «розпустити усі загони народних дружин, що створенні суб’єктами господарювання». Вони також висловились за продовження АТО на сході України.

У компанії «Метінвест», що входить до складу групи компаній Ріната Ахметова, у неділю виступили з заявою про роззброєння «всіх сторін конфлікту». Генеральний директор «Метінвесту» Юрій Риженков, як інформує сайт компанії, заявив: створювані компанією «народні дружини» зі складу її працівників мають «допомагати правоохоронним органам», відповідно до чинного законодавства України.
XS
SM
MD
LG