Доступність посилання

ТОП новини

Кремль хоче, щоб Україна була маленькою та ультранаціоналістичною – Леонід Рагозін


Росія прагне перетворити Україну на моноетнічну державу у якій пануватимуть ультранаціоналістичні настрої, та недопустити її становлення у якості центру демократичних та анти-корупційних перетворень у колишньому СРСР. Про це на сайті телеканалу «Аль-Джазіра» пише журналіст Леонід Рагозін.
Перехід конфлікту в Україні у площину етнічного протистояння підходить Кремлю. Найгірше дня нього це перетворення України у альтернативну Росію – місце у якому талановиті та підприємливі росіяни могли би жити та працювати з більшим комфортом, ніж у самій Росії
Леонід Рагозін

«Перехід конфлікту в Україні у площину етнічного протистояння підходить Кремлю. Найгірше дня нього це перетворення України у альтернативну Росію – місце у якому талановиті та підприємливі росіяни могли би жити та працювати з більшим комфортом, ніж у самій Росії. Або навіть гірше – об'єднаний про-демократичний фронт проти мафіозного державного апарату у всіх колишніх республіках СРСР, на чолі з Україною».

На думку Рагозіна, Захід помилково вважає, що Путін має на меті відновлення імперії.

«Значно імовірніше його метою є створення компактної, моноетнічної та ультранаціоналістичної України, у якій російський елемент будо зведено до мінімуму. Успішна, демократична, толерантна Україна з близькими стосунками з Росією на різних рівнях – загрожує існуванню мафіозної держави. Тож саме це поставлено на кін для володарів Кремля», – переконаний Рагозін.

Рагозін відзначає, що мешканці сходу України приймають на віру повідомлення російської пропаганди про загрозу російськомовним громадянам України з боку українських націоналістів, які буцімто контролюють нинішню державу.

Коли я спілкувався із прихильниками сепаратистів на Донбасі, вони розповідали мені моторошні історії про плани уряду України запровадити спеціальні штампи у паспортах для людей неукраїнського походження для подальшої їх депортації..., люди щиро вірили, що ці загрози є реальними
Леонід Рагозін
«Коли я спілкувався із прихильниками сепаратистів на Донбасі, вони розповідали мені моторошні історії про плани уряду України запровадити спеціальні штампи у паспортах для людей неукраїнського походження для подальшої їх депортації, або про плани Києва розгорнути штучний голод у російськомовних регіонах. Попри неймовірність цих звинувачень, люди щиро вірили, що ці загрози є реальними», – пише Рагозін.

На його думку, зусилля російської пропаганди покликані відвернути увагу від суті українського про-демократичного руху, а саме – боротьби проти «мафіозної держави», корумпованого режиму, зрощеного з організованою злочинністю та підтримуваного репресивним апаратом, який збагачується за рахунок грабунку підприємств і громадян.

Гасло «Банду геть!» є популярним і на україномовному Заході і на російськомовному Сході – пише Рагозін.

Натомість ультранаціоналістичні елементи в Україні, на думку автора, лише відволікають людей від реального порядку денного про-демократичного руху і викликають ворожість у скептиків у російськомовних регіонах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG