Доступність посилання

ТОП новини

Оробець через суд виборюватиме право балотуватись у мери Києва


Леся Оробець
Леся Оробець
Народний депутат України, позафракційна Леся Оробець у суді оскаржує рішення територіальної виборчої комісії, яка зняла її кандидатуру з виборів на посаду київського міського голови.

Як заявила Оробець сьогодні на брифінгу, рішення ТВК є незаконним, пов’язане з намірами кандидатів «від чинної влади позбутись конкурентів». Але, перш ніж іти до суду, Оробець та її команда вирішили пікетувати штаб кандидата на посаду київського мера від партії УДАР Віталія Кличка, якого Оробець вважає одним з лобістів рішення ТВК.

«Я думаю, що у моїх конкурентів здали нерви, тому що «технічних», слабких кандидатів таким чином з перегонів не знімають. Формальним приводом для такого рішення була заковика, що, мовляв, як мер я іду як самовисуванець і при цьому очолюю список політичної партії, щоб сформувати свою команду у Київраді», – заявила Оробець.

При реєстрації Оробець зверталась до Центральної виборчої комісії та її члена Андрія Магери як куратора виборів київського міського голови з проханням перевірити законність такого рішення кандидата. За словами Оробець, Магера підтвердив законність реєстрації.

Наразі Центральна виборча комісія, тервиборчком і офіс партії УДАР ситуації щодо зняття кандидатури Лесі Оробець не коментували.
XS
SM
MD
LG