Доступність посилання

ТОП новини

Українські патріоти Луганщини вимагають від влади «звільнити регіон від терористів»


Українські патріоти Луганська і Луганської області звернулися до центральних органів влади із заявою та вимогами, заявила кореспонденту Радіо Свобода активістка громадського сектору Луганська Анастасія Горова.

«Мета цього звернення, щоб у Києві почули іншу частину Луганщини, людей які виступають за єдину України, і таких не мало. Ми тут не всі хочемо відокремлення Луганщини. Ми хочемо, щоб нас теж почули», – сказала Горова.

У петиції, яку можна підписати на сайті avaaz.org, активісти нагадують, що Луганщина є невід’ємною частиною України, і Донбас має перспективи економічного розвитку лише у складі унітарної України. Вони кажуть, що не підтримують заяву президії Луганської облради, яка схвально висловилася щодо «референдуму» 11 травня. Ініціатори петиції не визнають цей «референдум».

Вони також вимагають «звільнити Луганщину від терористів, які не дають спокійно жити», розслідувати факти викрадення й переслідування громадських активістів сепаратистами, вважають дії влади щодо протидії сепаратизму і російській пропаганді недостатніми.

Крім того, патріоти Луганщини вимагають створити в Луганській області нормальні умови для проведення президентських виборів, потурбуватися про українських військових, заохотити їх до якісного виконання службових обов’язків.

Громадський сектор вимагає забезпечити достатню присутність Національної гвардії у північних районах області, де адміністративні об’єкти ще перебувають під контролем влади, і запобігти їхньому захопленню.

На думку укладачів петиції, потрібно посилити роз’яснювальну роботу через ЗМІ, створивши цілеспрямований інформаційний продукт для сходу країни.

За словами Анастасії Горової, звернення передали учасникам Першого всеукраїнського круглого столу національної єдності, який сьогодні відбудеться у Верховній Раді.
XS
SM
MD
LG