Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко виступає за третю хвилю санкцій проти Росії


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, що в нинішній ситуації Україна має звернутися до гарантів своєї безпеки щодо виконання зобов’язань і просити світ про третій етап санкцій проти Росії.

«Ми зобов’язані ще раз звернутися до країн, які виступали гарантами цілісності нашої держави, миру і спокою, звернутися до ЄС, до всіх гравців геополітичного простору, які вважають себе лідерами, щоб негайно зробити кілька кроків. Перше – це повідомити світові, як будуть дотримуватися гарантії, чітко і зрозуміло сказати, чи будуть вони виконуватися», – сказала вона під час першого загальноукраїнського круглого столу національної єдності.

Тимошенко уточнила, що таке звернення до світових лідерів має бути від парламенту, духовних лідерів і, можливо, від українського народу.

«Друге – нам треба попросити нарешті, щоб дали третій рівень санкцій (щодо Росії – ред.), тому що були публічні заяви, що якщо буде вторгнення на континентальну Україну, то буде застосовано третій рівень санкцій. Мені здається, що настав час це зробити», – пояснила вона.

Крім того, за словами Тимошенко, Україна має звернутися до учасників женевських переговорів з питанням про те, як виконуються досягнуті раніше домовленості.

«І якщо вони не виконуються, то потрібно просити почати нові переговори. Адже якщо женевські домовленості не працюють, то потрібно, щоб світ відпрацював новий шлях. Я думаю, що Україна зараз може бути ініціатором таких звернень, і ми очікуємо конкретних і чітких відповідей на ці запитання», – заявила Тимошенко.

Вона також наполягає на проведенні наступного круглого столу національної єдності на сході України, зокрема, в Донецьку.
XS
SM
MD
LG