Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі: Україні підходять грузинські методи боротьби з сепаратизмом


В України є всі ресурси і шанси для того, щоб стати найкращою країною Європи. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі.

За його словами, для цього українцям потрібно просто любити свою країну і мати бажання щось змінювати і боротися далі.

«Україна – найбільша країна в Європі, з неї можна зробити справжнє диво. Важливо тільки захотіти», – сказав Саакашвілі.

За його словами проблема Сходу України у тому, що довгий час Донецьк і Луганськ перебували від впливом «корупціонерів». «Не треба створювати ситуацію, коли люди починають ідентифікувати себе як бандити і екстремісти лише через те, що у них немає відчуття перспективи. Проблема Сходу України у тому, що довгий час Донецьк і Луганськ були віддані на відкуп бандитам і корупції. Люди життя не бачили. У Сходу один ворог: мафіозні, бандитські, олігархічні структури, які є союзниками Путіна. Велика проблема людей на Сході, що у них не з'явилося ніякої альтернативи», – зазначив Саакашвілі.

Він наголосив: грузинські методи боротьби з сепаратизмом підходять Україні.

«Коли, як президент країни, я перший раз поїхав до Аджарії, на кордоні мене зустріли 4 тисячі озброєних до зубів місцевих бойовиків під керівництвом російського генерала. Солдатів було більше, ніж зараз у Донецькій і Луганській області. Сепаратисти були дуже рішучі, але ми дали зрозуміти, що ми їх не боїмося. Одночасно ми почали діалог з населенням. Ніколи не пізно вести діалог, але не з позиції слабкого», – додав екс-президент Грузії.

Він також повідомив, що приїхав з візитом до Дніпропетровська, адже події, які відбуваються тут, мають вирішальне значення для української державності.

«Зараз в усьому світі говорять про те, як мрії Путіна розбилися об не таке й велике, не дуже укріплене, досить вразливе місто – Дніпропетровськ. Виявилося, що у вашому місті Путін не зміг реалізувати свій сценарій», – сказав екс-президент Грузії.

Також Саакашвілі зазначив, що у Дніпропетровську формуються зародки якісно нових силових структур, здатних боротись за свою країну.
XS
SM
MD
LG