Доступність посилання

ТОП новини

У дніпропетровському штабі для кримчан-переселенців напали на журналістку Крим.Реалії


Світлана Єрещенко
Світлана Єрещенко
У Дніпропетровську представник місцевого штабу допомоги кримчанам, які змушені були залишити півострів через його анексією Росією, напав на кримську журналістку, кореспондентку видання Крим.Реаліі Світлану Єрещенко.

Як повідомила сама постраждала, вона прибула до Дніпропетровська як біженка, щоб ознайомитися з діяльністю штабу з розміщення кримчан і перевірити на власному досвіді, як і куди їх розселяють .

«У мене є інформація, що у Дніпропетровську кримчан селять не у готелі, як, наприклад, в інших регіонах, а в якийсь гуртожиток, де немає елементарних побутових умов. Вирішивши перевірити, чи відповідає це дійсності, я прибула у Дніпропетровськ і спробувала зареєструватися там як кримчанка, що змушена була покинути півострів, і потребує допомоги», – розповіла Світлана Єрещенко.

Прибувши до Дніпропетровська, журналістка вирушила до штабу допомоги кримчанам. Там вона виявила кілька пакетів з сухими пайками, що лежали на столі. Кому вони призначалися, не відомо, оскільки відвідувачів у цей час у штабі не було.

Світлана Єрещенко сфотографувала їх. Це помітив невідомий чоловік, який був у сусідньому кабінеті. Він вийшов і накинувся на журналістку, заявивши, що вона не має права вести зйомку у приміщенні штабу та порушує його права.

Він представився заступником начальника штабу, однак прізвища свого не назвав. Чоловік силою відібрав фотоапарат у журналістки і забрав його з собою до кабінету, а після цього викликав міліцію.

«Коли на місце прибули співробітники міліції, я заявила, що у мене вкрали фотоапарат і перешкоджають моїй журналістській діяльності. Я також попросила вжити заходів щодо порушників. Однак цього не сталося. Замість цього міліціонери стали виштовхувати мене з приміщення. Я сказала , що я – кримчанка і прийшла до штабу за допомогою. Але і це не допомогло. Мене буквально виволокли на вулицю. А потім повернули фотоапарат», – сказала Світлана Єрещенко.

Фотографії, зроблені у штабі, були видалені, як і відео інциденту.

Опинившись на вулиці, журналістка викликала міліцію.
XS
SM
MD
LG