Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 14 травня. В Україні усі «фашисти», які розстрілюють «мирних протестувальників»


Озброєні сепаратисти у Луганську, 12 травня 2014 року
Озброєні сепаратисти у Луганську, 12 травня 2014 року
У середу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров висловив своє обурення на адресу Заходу тим, як нібито українські війська «розстрілюють протестувальників» на сході України – цю заяву розтиражували російські ЗМІ. Але головний дипломат Москви при цьому нічого не сказав про те, що Київ проводить на сході антитерористичну операцію проти озброєних проросійських сепаратистів, які вбивають як мирних жителів, так і українських вояків. Телеканал «Росія 1» організував понад годинне антиукраїнське пропагандистське шоу довкола свіжого документального фільму російського телеведучого Аркадія Мамонтова під назвою «Бандерівці», в якому українців називають «фашистами», а українського олігарха Ігоря Коломойського з єврейським корінням виставляють чи не головним антисемітом в Україні.

Російські ЗМІ широко розкрутили в антиукраїнських цілях здавалося б малозначущий епізод антитерористичної операції Києва на сході України. Москва скористалася тим, що погано організовані військові сили України змушені були використовувати в АТО поблизу Слов’янська три своїх військових гвинтокрили зі старим маркуванням ООН, ще з часів миротворчих операцій армії України під егідою цієї організації в Африці. Москва використала це для проголошення своєї ідеї про те, що українська армія воює на сході, в Слов’янську, нібито проти мирних протестуючих. Диктор телеканалу «Росія 24» перекладав з англійської мови слова Сергія Лаврова, адресовані Заходу, так: «А ще ми б дуже хотіли зрозуміти, як гвинтокрили, розфарбовані в кольори ООН, були використані проти протестуючих».
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:07 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Хоча далі російський телеканал називає цих людей вже не «мирними протестувальниками», а «ополченцями», які зі зброєю в руках воюють проти української армії та вбивають із засідок українських вояків. Далі «Росія 24» наводить слова канцлера Німеччини Анґели Меркель, яка визнає право проросійських сепаратистів брати участь у політичному діалозі, якщо лише ті «відмовляться від використання зброї». Про так званих «збройних протестувальників» та вбивць з боку проросійських сепаратистів на сході Україні російські ЗМІ не кажуть ні слова.

«Росія 1»: в Україні всюди фашисти, антисеміти та хунта, що вбиває власний народ

Російський телеведучий Аркадій Мамонтов організував у вівторок на російському державному телеканалі «Росія 1» понад годинне антиукраїнське пропагандистське телешоу під назвою «Бандерівці», де чимало учасників в один голос підтверджували тезу Мамонтова про те, що в сучасній Україні «панують нацисти, фашисти, які вбивають власний мирний народ».

Мамонтов почав цю передачу так: «Позавчора, вчора, сьогодні в Україні продовжують вбивати мирних громадян, лише за те, що вони мають свою точку зору, яка відрізняється від думки київської хунти. Наш фільм сьогодні про фашизм, про нацизм, про його коріння, звідки він прийшов до сучасної України, хто такі сучасні нацисти, які займаються винищенням власного народу сьогодні в Україні. Про це ви побачите у моєму репортажі під назвою «Бандерівці».
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Далі розпочинаються досить примітивно змонтовані фрагменти документального фільму із кадрами вулиць сучасного Києва, смолоскипової ходи під егідою ВО «Свобода» вулицями столиці України, довільно висмикнутих нібито «документів» із архівів ФСБ Росії, де всі українські формування часів Другої світової війни – ОУН, УПА, українські партизани – називають «фашистами», «бандерівцями», а масовані розстріли українських громадян владою Москви охарактеризовані тут лише «помилками сталінського НКВС».

Далі – більше. Учасники обговорення цього фільму коментують довільно змонтовані кадри з кривавих подій в Одесі 2 травня цього року, 9 травня в Маріуполі і – малозрозумілі кадри кінохроніки зі Львова літа 1941 року. І знову огульні звинувачення сучасної української влади, яка нібито перевершує своїх «фашистських попередників у звірствах в Одесі і Маріуполі», де всюди діють вбивці з «Правого сектору».

У цьому антиукраїнському телешоу на телеканалі «Росія 1» намагаються проводити думку про людиноненависництво, антисемітизм, фашизм українців і всієї нинішньої влади в Україні. Навіть українського олігарха Ігоря Коломойського, з єврейським корінням, називають «фашистом і антисемітом»: «У мене виникає запитання, чому Коломойський забув про Бабин Яр? Тому, що йому це вигідно. Треба розуміти, що замовники «кольорових революцій» не лише американці, але й ті олігархи, які насправді вже збанкрутували і їм треба це і свою втечу за кордон прикрити якимись подіями».
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:23 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Ніяких проявів антисемітизму немає! Навпаки – нація в Україні консолідувалася
Євген Червоненко

У розмові з Радіо Свобода, коментуючи таку пропаганду російського телеканалу, віце-президент Європейського єврейського конгресу Євген Червоненко зазначив: «Хм! Я можу лише відповідально сказати, що це абсолютна нісенітниця, як і багато з того, що, на жаль, говорять російські канали та інші російські ЗМІ. Те, що там робиться – це викликає просто жах. Що стосується конкретно євреїв, то я, як віце-президент Європейського єврейського конгресу, кажу відповідально, що ніяких проявів антисемітизму чи будь-чого такого – немає! Навпаки – нація в Україні консолідувалася».
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Дісталося в програмі Мамонтова й українській молоді, яку учасники антиукраїнської дискусії на телеканалі «Росія 1» назвали «дітьми Сороса» і також «бандерівцями». Отримали на горіхи й «американські інтелектуали» на кшталт історика зі США Тімоті Снайдера, яких назвали тут також фактично «бандерівцями«, котрі «засіли тепер в Україні».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG