Доступність посилання

ТОП новини

Активісти Хортицького полку показали запорожцям майстерність володіння зброєю


До Хортицького полку Запоріжжя ввійшли майстри володіння козацькою зброєю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00

До Хортицького полку Запоріжжя ввійшли майстри володіння козацькою зброєю

Парад прапорів пройшов у Запоріжжі. Близько тисячі запорожців вийшли з національною символікою, щоб продемонструвати свою єдність. За словами організаторів, попри інформацію про можливі провокації, запорожці не побоялися вийти на вулиці.

«На меті у нас було єдине – показати всім, що запорожців залякати не можна. Ми об’єднані і готові відстоювати свою землю», – розповідає організатор Параду прапорів Юрій Хохлов.

Головною несподіванкою заходу стали виступи запорозьких козаків, які продемонстрували вправне володіння шаблями та списами. Як виявилося, це не просто каскадери та актори, а активісти Хортицького полку Запоріжжя.

«У нашому Хортицькому полку сьогодні понад дві сотні людей. Ці козаки входять в окремий підрозділ. Головна мета – це не показові виступи, а охорона громадського порядку. Просто треба, щоб люди знали, що їх охороняють справді надійні та навчені люди», – говорить командир Хортицького полку Запоріжжя Юрій Ружин.

Попри загрозу провокацій, Парад прапорів пройшов спокійно. А Хортицький полк і цієї ночі продовжуватиме виконувати свої завдання з охорони порядку, повідомили активісти.
XS
SM
MD
LG