Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ обіцяє покарати винних у втечі самопроголошеного «губернатора» Луганщини


Валерій Болотов
Валерій Болотов
Генеральна прокуратура України вимагає від МВС перевірити обставини, за яких самопроголошений «губернатор» Луганської області Валерій Болотов зміг безперешкодно перетнути державний кордон і залишити територію України.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, доручення провести службову перевірку за підписом в.о. генерального прокурора направили міністру внутрішніх справ України.

«Наразі встановлено, що 22 квітня поточного року слідчим управлінням СБУ в Луганській області так званому «народному губернатору Луганщини» Болотову оголосили про підозру за частину 2 статті 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), та в цей же день отримали судовий дозвіл на його затримання і привід до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою», – йдеться в повідомленні.

За даними Генпрокуратури, незважаючи на це, 13 травня Болотов безперешкодно перетнув державний кордон.

«У разі встановлення в діях працівників міліції вини у незаконному перетині підозрюваним кордону України, Генеральна прокуратура вживатиме усіх заходів для притягнення винних осіб до відповідальності, відповідно до чинного законодавства», – наголосили у відомстві.

14 травня голова Верховної Ради, виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов звернувся в Генпрокуратуру, Службу безпеки України й Державну прикордонну службу з вимогою дати офіційні пояснення, яким чином із України випустили Болотова.
XS
SM
MD
LG