Доступність посилання

ТОП новини

Під Рівним упродовж трьох годин блокували автотрасу Київ-Чоп


Під Рівним упродовж трьох годин блокували автотрасу Київ-Чоп
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00
Рівняни, незгодні з призначенням головного міліціонера області Миколи Щирука, сьогодні упродовж трьох годин блокували рух міжнародною автотрасою Київ-Чоп.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, через це на міжнародній автотрасі під Рівним виникла 34-кілометрова автомобільна черга.

Щопівгодини активісти пропускали по 15-20 машин. О 14:00 до акції протесту приєдналися автомайданівці Житомира і Львова, відтак рух міжнародною автотрасою на відрізкові від Житомир – Рівне – Львів був паралізований.

За даними активістів, Микола Щирук не отримав згоди на призначення люстраційного комітету, однак упродовж двох місяців саме про його кандидатуру говорили в МВС, де він пройшов відповідну комісію. Громадські активісти обурені таким рішенням, адже мають претензії до міліціонера стосовно його попередньої роботи і майнового стану. Попередньо погодження люстраційного комітету пройшли три кандидатури на посаду начальника міліції. Однак до думки люстраторів у міністерстві не дослухались.

Вчора заступник міністра МВС Володимир Євдокимов представив Миколу Щирука особовому складу поза межами Рівного – у Сарнах. Зранку нового начальника чекали під обласним управління МВС близько сотні активістів, однак він так і не з’явився. Кабінет очільника МВС залишався опечатаним.

Голова Рівненської облдержадміністрації Сергій Рибачок намагався вмовити пікетувальників розблокувати трасу, пояснюючи це тим, що такий стан справ грає на руку противникам чинної української влади. Згодом до них таки прибув новопризначений Микола Щирук, однак писати заяву на звільнення відмовився.

Учора під час сесії Рівненської обласної ради, де відбувалося обговорення ситуації навколо видобутку бурштину і безпеки мешканців Полісся заступник прокурора області заявив, що млява реакція міліціонерів на сутичку, яка сталася нещодавно в місці нелегальних бурштинових копалень, є наслідком безвладдя у рівненській міліції.

Станом на 14:30 пікетувальники вирішили розблокувати рух, однак наголосили, що акції протесту й переговори щодо скасування даного призначення триватимуть.
XS
SM
MD
LG