Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську пікетують АЗС «спонсорів сепаратизму»


У Дніпропетровську пікетують АЗС «спонсорів сепаратизму»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00
У Дніпропетровську активісти «Правого сектора» розпочали кампанію з пікетування автозаправок, які торгують російським бензином. У четвер вони блокували заїзд автомобілів на дві заправки міста, які належать депутатові Криму Олексію Тихомирову.

У руках учасники акції тримали плакати з написами на кшталт «Цей бензин розпалює вогонь війни». За словами активістів, власних заправок підтримує сепаратистський рух в Україні, до того ж самі заправки торгують російським бензином.

Як зазначив організатор акції Герман Назаренко, активісти намагатимуться поінформувати водіїв про те, що, купуючи російський бензин, вони підтримують сепаратизм на сході України.

«Наше завдання – поінформувати людей, громаду, що, купуючи цей бензин, вони поповнюють гаманець сепаратистів. Ми діятимемо в законному полі. Якщо приїздитимуть, прямо прориватимуться росіяни, для яких принципово купити саме цей, російський бензин, ми не будемо забороняти. Але, я впевнений, наші громадяни – свідомі люди, Дніпропетровськ вже показав, що він – українське місто», – сказав Герман Назаренко.

Водії на акцію активістів реагували по-різному: хтось розвертався і їхав геть, хтось – наполягав, аби його пропустили до заправки.

«Що стосується того, куди може бути спрямована виручка від продажу цього бензину, я цього не знаю. Але якщо вона йде на якісь чорні справи, то держава має відреагувати», – заявив один із водіїв, Олександр.

Керівництво автозаправок від коментарів на мікрофон утрималось, водночас у розмові без мікрофону заявило, що на протестувальників реагує спокійно, адже їхні АЗС мають всі належні документи для роботи й не порушують українського законодавства.

Організатори ж заявили, що цією акцією розпочинають цілу кампанію боротьби проти «спонсорів сепаратизму» на сході України.
XS
SM
MD
LG