Доступність посилання

ТОП новини

НБУ зупинив роботу на Донеччині через погрози сепаратистів


Національний банк зупинив роботу свого управління у Донецькій області через погрози сепаратистів, повідомляє офіційний сайт НБУ.

«Сьогодні на адресу керівництва територіального управління від імені представників так званої самопроголошеної Донецької народної республіки надійшла вимога видати значну суму коштів готівкою. У разі невиконання зазначеного наказу сепаратисти погрожували здійснити «зачистку» управління. Задля збереження життя і здоров’я працівників та клієнтів банку Національним банком України було прийняте рішення евакуювати співробітників територіального управління та зупинити здійснення банківських розрахунків на території Донецької області», – мовиться у повідомленні.

За інформацією Нацбанку, такі дії сепаратистів унеможливлюють функціонування банківської системи на Донбасі, «що може призвести до зупинки виплат пенсій, заробітних плат працівникам бюджетної сфери, шахтарям та іншим верствам населення».

НБУ звернувся за допомогою до правоохоронців.

Як повідомляло Радіо Свобода, сьогодні на Донеччині сепаратисти також захопили інкасаторський автомобіль «ПриватБанку» із зарплатою для донецьких бюджетників та шахтарів.

XS
SM
MD
LG