Доступність посилання

ТОП новини

Аксьонов до 6 червня заборонив масові акції в Криму


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов
Напередодні Дня депортації самопроголошена кримська «влада» запровадила заборону на масові заходи на півострові до 6 червня.

Указ «про обмеження у проведенні масових заходів у зв’язку з подіями на південному сході України» підписав самопроголошений «прем’єр-міністр» Криму Сергій Аксьонов. Документ розміщений на офіційній сторінці кримського «уряду» у Facebook.

Заборона пояснюється «подіями в багатьох містах південного сходу України, в результаті яких є жертви і постраждалі з боку громадянського мирного населення, з метою усунення можливих провокацій з боку екстремістів, що мають можливість проникнути на територію Республіки Крим, щоб уникнути зриву курортного сезону в Республіці Крим».

У зв’язку з цим, «органам влади» і установам культури доручили скасувати заплановані масові заходи.

Раніше прес-служба «уряду» Криму анонсувала заходи, які проводитимуться на півострові з нагоди 70-ї річниці депортації кримських татар, в яких значиться мітинг на площі Леніна в Сімферополі 18 травня.

На думку експертів, таким чином, кримська «влада» вирішила повністю взяти під контроль заходи присвячені Дню депортації в Криму і обмежити проведення будь-яких жалобних заходів мітингом на головній площі в Сімферополі, який пройде в оточенні ОМОНу.

Як заявили в Меджлісі, цього року для уникнення провокацій, традиційний мітинг на головній площі в Сімферополі 18 травня проведуть виключно з національними кримськотатарськими прапорами, без української і російської символіки.

У «МВС» Криму повідомили, що учасникам жалобної акції доведеться пройти перевірку металодетектором. 15 травня в центр Сімферополя зігнали поліцейську і військову техніку.
Центр Сімферополя в «оточенні» російського ОМОНу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00
XS
SM
MD
LG