Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» нагадав «Газпрому», коли погасить борг


Україна готова виплати газовий борг російському «Газпрому» у разі повернення до ціни у 268,5 доларів за тисячу кубів. Про це заявив керівник української компанії «Нафтогаз» під час зустрічі із головою правління російського «Газпрому» Олексієм Міллером в Амстердамі.

«Компанія готова розраховуватися за газ, за умови збереження ціни природного газу, що постачається з Росії в Україну, на рівні 1-го кварталу цього року, тобто по 268,5 доларів за тисячу кубів, і вважає запропоноване підвищення ціни на російський газ більш ніж на 80% необґрунтованим і неприйнятним», – йдеться у повідомленні прес-служби «Нафтогазу».

Натомість, як інформує прес-служба «Газпрому», Олексій Міллер наполягав, що українська сторона має погасити газовий борг.

Днями російський «Газпром» виставив «Нафтогазу України» попередній рахунок за червень у розмірі 1,66 мільярда доларів. За даними російської компанії, борг України наразі становить близько 3,5 мільярда доларів.

Український прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова сплатити рахунки за російський газ упродовж десяти днів після підписання з «Газпромом» документу, яким буде продовжено колишню ціну на газ у 268,5 доларів за тисячу кубів.

Наразі Росія встановила для України одну з найвищих цін на газ – майже 500 доларів за тисячу кубометрів. Дорожче газ купує лише Франція, яка платить 550 доларів за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG