Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську активісти вимагають перейменувати площу Леніна на Героїв Майдану


Меморіал Небесної Сотні у Дніпропетровську
Меморіал Небесної Сотні у Дніпропетровську
Активісти Дніпропетровського Євромайдану вимагають від керівництва міста та області чітко висловити свою позицію щодо перейменування центральної площі Дніпропетровська з Леніна на Героїв Майдану. Про це йдеться у відкритому зверненні активістів до міського голови Івана Куліченка та голови облдержадміністрації Ігоря Коломойського. Про це Радіо Свобода повідомив один із координаторів громадської організації «Народна воля Дніпра» Іван Маркевич.

За даними активістів, на сайті міської ради триває голосування щодо нової назви центральної площі міста. Це голосування, вважають євромайданівці, буде «знаковим і визначальним для майбутнього Дніпропетровська» – жити в минулому чи розпочати писати нову сторінку історії міста.

Євромайданівці обурені тим, що на голосування була винесена назва «імені Леніна», адже на хвилі революційних подій сесія Дніпропетровської міської ради вже ухвалювала рішення про перейменування площі на Героїв Майдану. Не влаштовують активістів, за їхніми словами, й нейтральні назви на кшталт «Площа Порозуміння».

«Назва, яка набирає на сайті найменше голосів – «Площа Порозуміння». Невже у країні, у суспільстві настала згода? З якого питання? Мовного? За ЄС чи Митного союзу? Або примирилися колишні радянські воїни і воїни УПА?» – запитують активісти.

Вони закликають владу чітко заявити про свою позицію в цьому питанні.
XS
SM
MD
LG