Доступність посилання

ТОП новини

США пильно стежитимуть за виборами в Україні – речник Білого дому


Джей Карні, прес-секретар Білого дому
Джей Карні, прес-секретар Білого дому
Дострокові президентські вибори в Україні знаходяться в центрі уваги США. Про це заявив прес-секретар Білого дому Джей Карні. За його словами, підготовка до волевиявлення у більшості регіонів йде за планом, за винятком Донецького та Луганського регіонів.

«Організація з безпеки і співробітництва в Європі засвідчує, що технічна підготовка до виборів йде добре», – сказав Карні, і додав, що повноцінна організаційна робота зірвана лише в деяких районах Донечинни та Луганщини. Відповідальність за це несуть прихильники федералізації – переконаний Карні.

«На виборах в Україні передусім будуть міжнародні спостерігачі , організовані ОБСЄ. Вони зможуть винести судження щодо проведення виборів і будь-яких спроб підірвати де легітимізувати їх», – сказав Карні.

За його словами, США та інші партнери по міжнародному співтовариству будуть особливо пильно стежити за виборами в Україні 25 травня і зроблять свої висновки про те, як пройде голосування.

«Ці вибори дозволять народу України вільно висловити свою волю щодо обрання лідера держави , президента. І ми концентруємо всю увагу на тому, щоб разом з партнерами забезпечити проведення виборів», – сказав представник Білого дому.

Раніше США, країни «Групи семи» і Європейський союз домовилися, що запровадять проти Росії секторальні санкції, якщо Москва зриватиме президентські вибори в Україні.
XS
SM
MD
LG