Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську близько тисячі людей взяли участь у марші вишиванок


Мегамарш вишиванок у Дніпропетровську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

Мегамарш вишиванок у Дніпропетровську

У Дніпропетровську в суботу близько тисячі людей взяли участь у марші вишиванок. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Зібравшись на Європейській площі, зокрема цілими родинами, дніпропетровці у вишиванках, з прапорами та іншою національною символікою вирушили центральними вулицями міста й пройшли по Набережній Дніпра. Учасники заходу рухалися під акомпанемент скрипки і українські співи. Біля пам'ятника Кобзарю на Монастирському острові, кінцевій точці маршруту, учасники виконали гімн України.

Маршу передував годинний концерт етно-гурту «Вертеп», а також танцювальних колективів міста, на площі працювала виставка вишиванок.

«Дуже хотілося приєднати до цієї кампанії й Дніпропетровськ. Торік, на жаль, нам не вдалося цього зробити. Ми зібрались для того, аби популяризувати національний одяг – вишиванку і гарно провести час», – зазначали організатори.

За словами організаторів, окрім Дніпропетровська, схожі заходи проведуть у різних містах України та за кордоном, де є потужна діаспора – у Відні, Торонто, Нью-Йорку, Лондоні.
XS
SM
MD
LG