Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ вперше приєднався до міжнародної акції «День вуличної музики»


У суботу в Дніпропетровську штаб національного захисту області проводить День вуличної музики. За даними організаторів, акція стала можливою завдяки допомозі волонтерів та місцевих музикантів.

«Попри досить непросте становище в Україні штаб близький і до культурних процесів. День вуличної музики вже багато років святкують в Європі, в Україні першим підготовку до цього заходу в цьому році почав Київ, а наша організація вирішила, що потрібно зробити подібний день і в Дніпропетровську», – сказала прес-секретар штабу Катерина Леонова.

У сквері біля облдержадміністрації просто неба місцеві музиканти упродовж цілого дня грають для всіх охочих свою музику – просту і складну, нову і стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз. Зокрема, до акції долучились місцеві гурти «НАТОЛИЧЬ Бенд», «ТРимайся За», «Radionika», «Кабинет.Дом Грибоедова» тощо.

Крім того, на алеях скверу відкрилась виставка виробів ручної роботи. «Родзинки» ярмарку – вироби «патріотичної тематики»: синьо-жовте мило, зварене вручну, пряники у вигляді українських прапорців та тризубів, горнятка з мапою України тощо. Тут же працює гончарне коле, де кожен охочий під наглядом майстра може створити свій глиняний виріб, відбувається конкурс дитячих малюнків «Намалюй музику»

«У суботу разом із Вільнюсом і Тбілісі, Ригою та Амстердамом, Копенгагеном та іншими містами Європи свято Дня вуличної музики вперше охопить також і вулиці українських міст – Києва, Львова, Івано-Франківська, Харкова, Одеси та Дніпропетровська. Участь може взяти кожен, хто бажає просто вийти на вулицю і грати для друзів та перехожих, хто небайдужий до музичних експериментів», – зазначають організатори.

День вуличної музики – це міжнародне свято, ініціатором якого у 2007 році виступив легендарний литовський музикант Андрюс Мамонтовас. Щороку в третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом у центрі свого міста, щоб безкоштовно заграти й заспівати людям власну музику. Це некомерційний проект.

Раніше керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації оголосило старт «антидепресивної програми» для населення: щовихідних для жителів регіону проводять безкоштовні концерти та спортивні змагання.
XS
SM
MD
LG