Доступність посилання

ТОП новини

У Криму поліцейські забороняють учасникам жалобних акцій тримати українські прапори


Під час жалобної акції «Запали вогник у своєму серці» 17 травня в селищі компактного проживання кримських татар Ак-Мечеть в Сімферополі поліцейських намагався заборонити тримати одному з її учасників український прапор.

Як передає кореспондент Крим.Реалії, чоловік прийшов на площу перед місцевою мечеттю з українським прапором, на який була зав'язана жалобна стрічка. Це викликало невдоволення з боку присутніх на акції правоохоронців.

Вони почали вимагати прибрати прапор, однак чоловік відмовився це робити, мотивуючи тим, що є громадянином України. Крім того, наявність українського прапора не заборонена російським законодавством.

«Я - громадянин України, ось мій український паспорт. Я від імені своєї країни прийшов висловити співчуття кримськотатарському народу», - пояснив чоловік.

«Хіба це демократично - забороняти прапор тієї чи іншої держави Що я порушив, яку статтю? Хіба я порушив російське законодавство?» - поставив запитання співробітнику правоохоронних органів учасник акції.

Поліцейський, не домігшись бажаного результату, відійшов, вирішивши не складати протокол про адміністративне правопорушення. Інцидент був зафіксований на відеокамеру.

Як повідомляли Крим.Реалії, в акції «Запали вогник у своєму серці» взяли участь близько 500 осіб.

Меджліс кримськотатарського народу на позачерговому засіданні в суботу ухвалив рішення провести 18 травня молебень і пам'ятні заходи біля закладних каменів і пам'ятних дощок, присвячених жертвам депортації, по всіх регіонах півострова.

Раніше «в.о. глави Республіки» Сергій Аксьонов заборонив проведення на території Криму «масових заходів» до 6 червня у зв'язку з «обстановкою на Південному Сході України».
XS
SM
MD
LG