Доступність посилання

ТОП новини

Командувач «ополчення ДНР» нарікає, що чоловіки не йдуть в добровольці, й закликає воювати жінок


Російський диверсант, полковник ГРУ Ігор Гіркін (Стрєлков) на прізвисько «Стрєлок», який називає себе «командувачем ополчення «Донецької народної республіки», заявив, що чоловіче населення Донбасу не хоче записуватися в добровольці «ополчення» й нести службу на передовій. Як наслідок, він вимушений був дати наказ про прийом у лави «ополченців» жінок. Про це все йдеться в його відеозверненні.

Так, Гіркін прямо зазначає, що на Донбасі воюють добровольці з Росії. «Уже більш як місяць, як ми, маленька група добровольців з Росії та України, зваживши на заклики про допомогу, що прозвучали від висунутих вами лідерів протесту, прибули сюди», – говорить він у відеозверненні. При цьому він дорікає, що місцеве населення переважно «сидить вдома», також він закидає шахтарям «дезертирство», небажання боротися за «ДНР».

«Ніяк не очікував, що на всю область не знайдеться й тисячі чоловіків, готових ризикувати життям не у себе вдома, на найближчій барикаді, звідки до найближчого гвардійця треба півдня на машині їхати, а на передовій лінії, де реально щодня стріляють. Де ті 27 тисяч добровольців, про яких пишуть журналісти? Не спостерігаю», – нарікає «Стрєлок».

Він також скаржиться, що молодь не йде в «ополченці».

«Якщо чоловіки на це не здатні, доведеться проводити призов жінок. З сьогоднішнього дня я дав наказ приймати їх в ополчення», – заявив Гіркін.

За даними СБУ, російський диверсант Ігор Гіркін є громадянином Російської Федерації, полковником ГРУ, зареєстрований у Москві. Востаннє легально український кордон він перетнув 26 лютого 2014 року, прилетівши рейсом Шереметьєво-Сімферополь. Саме в ніч з 26 на 27 лютого відбулося захоплення будівлі Верховної Ради Криму.

«Встановлено причетність групи «Стрєлка» до викрадення представників ОБСЄ на Донеччині. Затримання відбулося за безпосереднього командування диверсанта Ігоря Безлера (прізвисько Біс). Про це свідчать записи телефонних розмов Безлера з підлеглими», – повідомила речниця СБУ Марина Остапенко, продемонструвавши аудіо цієї розмови.

Українська влада оголосила Гіркіна (Стрєлкова) в розшук, також розпочато кримінальне провадження за фактом організації умисного вбивства, за вчинення дій на шкоду суверенітетові України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.
XS
SM
MD
LG