Доступність посилання

ТОП новини

На мітингу сепаратистів у Донецьку пообіцяли провести «вибори» у вересні й просили пенсіонерів потерпіти


Сепаратисти заявляють, що виборів 25 травня на Донеччині не буде
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Сепаратисти заявляють, що виборів 25 травня на Донеччині не буде

14 вересня в самопроголошеній «Донецькій народній республіці» відбудуться вибори всіх керівників на місцях. Про це повідомив так званий «спікер Верховної ради ДНР» Денис Пушилін на мітингу на площі Леніна в Донецьку в неділю, 18 травня, повідомляє видання «Острів».

Вибори, за його словами, мають відбуватися на мажоритарній основі. Пушилін також заявив, що більшість членів «нинішнього уряду не потраплять надалі в різні гілки влади», бо це «уряд камікадзе».

«Ті, хто думає, що отримає тут привілеї, розчаруються і підуть», – заявив Пушилін.

На площі Леніна відбувся мітинг прихильників ДНР. На початку на ньому були присутні до однієї тисячі людей, пізніше залишилося близько півсотні.

Промовці, що виступали після Пушиліна, закликали до очищення рядів революціонерів самопроголошеної «Донецької народної республіки» від «зрадників», повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Висловлювалися також за формування мобільних груп, які б завадили проведенню президентських виборів, і за запровадження в школах Донбасу «уроків патріотизму», щоб, зокрема, розповідати школярам правду про «фашиста Степана Бандеру».

Також учасники мітингу просили потерпіти пенсіонерів, які через закриття банків на Донеччині не можуть отримати пенсії, обіцяючи створити власний банк та згодом порушити питання входження до Росії разом із Луганською народною республікою.

11 травня у Донецькій і Луганській областях сепаратисти провели так званий «референдум» щодо визначення статусу регіону. Організатори стверджують, що майже 90 відсотків громадян проголосували за самостійність регіонів. Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, своєю чергою, повідомив, що у так званому «референдумі» в Луганській області взяли участь близько 24% населення, у Донецькій – трохи більш як 32 відсотки.

Відповідно до українського законодавства, згадане опитування не має юридичної сили і його проведення не визнає ОБСЄ, ЄС, США та низка інших країн світу.

«Донецька народна республіка», як і «Луганська народна республіка» – незаконні збройні сепаратистські угруповання, визнані в Україні терористичними організаціями. Ці угруповання нині фактично контролюють деякі частини Донецької й Луганської областей.
XS
SM
MD
LG