Доступність посилання

ТОП новини

Із Луганська евакуюють апарат обласної міліції через дії сепаратистів


Сепаратисти в Луганську, архівне фото
Сепаратисти в Луганську, архівне фото
Апарат головного управління Міністерства внутрішніх справ у Луганській області передислокували до міста Старобільська через те, що його будівлю в Луганську в неділю захопили озброєні особи, повідомили в МВС.

За цим повідомленням, яке цитує агентство «Інтерфакс-Україна», до приміщення ввірвалися озброєні люди під прикриттям цивільних мешканців, і, щоб уникнути жертв, кровопролиття й заворушень, апарат обласної міліції вирішили перевести звідти до Старобільська.

Нападниками керував такий собі Юрій Івакін, який, за повідомленням, оголосив себе «керівником обласного управління міліції». В МВС наголосили, що його дії незаконні і грубо порушують чинне законодавство.

У неділю ж луганські сепаратисти назвали Івакіна своїм «міністром внутрішніх справ».

Нині на Сході України триває сепаратистська діяльність незаконних проросійських збройних угруповань «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка», визнаних в Україні терористичними організаціями. Росія надає їм щонайширшу інформаційну і, як вважають, і фінансову й організаційну підтримку, зокрема, направленням у регіони заворушень своїх фахівців зі спеціальних і диверсійних операцій. Силові структури України ведуть у регіоні антитерористичну операцію, що триває зі змінним успіхом.
XS
SM
MD
LG