Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст звернувся до Генпрокуратури і СБУ про розслідування діяльності КПУ


Раніше в. о. президента Турчинов закликав «вжити без зволікань у встановленому законом порядку заходів щодо заборони Комуністичної партії»

Міністерство юстиції після доручення в.о. президента Олександра Турчинова направило запити до Генеральної прокуратури та СБУ, в яких просить провести розслідування можливих кримінальних злочинів з боку керівництва Компартії України.

«Ми нині у тісному зв’язку з правоохоронцями збираємо доказову базу і якнайшвидше подаватимемо відповідні позови після отримання повного обсягу документів від Генпрокуратури та СБУ», – повідомив глава Мін’юсту Павло Петренко.

На уточнювальне запитання журналістів, чи буде це позов на заборону повної діяльності КПУ, міністр відповів: «Згідно із законом про політичні партії, у Міністерства юстиції у разі, коли надходять матеріали від правоохоронних органів, є можливість звернутися з позовом про ліквідацію тієї чи іншої політичної партії або громадського об’єднання, яке порушує закон і фактично провадить діяльність, спрямовану на дії, що загрожують суверенітету та державному устрою».

В. о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся до міністра юстиції з листом, в якому просить Мін’юст вивчити питання причетності КПУ до дій, спрямованих на порушення суверенітету та територіальної цілісності країни, а також до практичної підтримки російських спецслужб на півдні та сході. За результатами перевірки Турчинов закликає «вжити без зволікань у встановленому законом порядку заходів щодо заборони Комуністичної партії України».
XS
SM
MD
LG