Доступність посилання

ТОП новини

Структури Курченка завдали державі збитків на 4 мільярди гривень – СБУ


Сергій Курченко
Сергій Курченко
Група «CЄПЕК» та інші структури Сергія Курченка завдали державі збитків на суму близько 4 мільярди гривень, повідомила прес-служба Служби безпеки України.

«Під час досудового слідства (його ведуть СБУ і Генпрокуратура – ред.) встановлено, що Курченко створив і безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі в нафтогазовій і банківській сферах на загальну суму близько 4 мільярди гривень», – йдеться в повідомленні.

За оцінками слідства, структури Курченка постачали обладнання ПАТ «Укртрансгаз» і «Чорноморнафтогаз» за завищеними цінами, зловживали на спецаукціонах з продажу скрапленого газу для потреб населення.

Крім того, структури Курченка завдали збитків «Нафтогазу України» на суму понад 450 мільйонів гривень за рахунок підписання фіктивних договорів поставки нафтопродуктів із ТОВ «Газ Україна 2020», на суму понад 400 мільйонів гривень – за рахунок несанкціонованого відбору газу з ресурсу НАК на користь ТОВ «Українська нафтогазова компанія», заявили в СБУ.

Структури СКурченка також звинувачують у доведенні до банкрутства «Брокбізнесбанку».

Крім того, СБУ викрила факти безпосередньої причетності Курченка до злочинних механізмів придбання на користь «СЄПЕК» медіа-ресурсу UMH group, футбольного клубу «Металіст», ПАТ «Одеський НПЗ» і мережі АЗС у Німеччині.

В СБУ зазначили, що слідчі наклали арешт на особисті рахунки та майно Курченка на загальну суму понад 1,5 мільярда гривень. «Зокрема, 16 об’єктів нерухомості, з них 3 – за кордоном, 7 повітряних суден, 38 автомобілів, серед яких віп-класу: 15 Mercedes-Benz, 2 BMW, 2 Porsche, 1 Bentley Continental, 3 Lexus, 2 Toyota Camry, 1 Aston Martin», – йдеться в СБУ.

Курченко оголошений у міжнародний розшук. Місце його перебування невідоме.
XS
SM
MD
LG