Доступність посилання

ТОП новини

У ході АТО загинули 24 силовики – Наливайченко


24 українських військовослужбовці з різних структур загинули під час антитерористичної операції на сході України, повідомив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

За його словами, це бійці МВС, внутрішніх військ, спецназу «Альфа». «Втрати серйозні, поранення ще більш серйозні», – сказав Наливайченко.

Водночас, за його словами, бойовики в Краматорську і Слов’янську не надають інформації, якою володіють, про загиблих серед мирного населення.

«Серед мирного населення до цього часу за нашими вимогами в Слов’янську і Краматорську (вимоги безпосередньо до фактичних озброєних злочинців, особливо громадян Російської Федерації), інформацію не надають, тіла не передають і не дозволяють нам доставити медикаменти, такі як інсулін та інші, які потрібні нашим громадянам у лікарнях», – сказав глава СБУ.

Наливайченко зазначив, що загиблих з боку бойовиків не ховають належним чином, не повідомляють родичів, особливо у Росії, де і коли загинула чи була поранена людина.

Зі свого боку, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у Слов`янську від дій учасників АТО не загинув жоден мирний мешканець.

Водночас він зазначив, що правоохоронні органи мають інформацію про те, де терористи закопують тіла вбитих, при цьому не залишаючи ніяких позначок, які б могли в подальшому ідентифікувати загиблих осіб. За словами Авакова, мова йде про десятки загиблих з боку сепаратистів або людей, які загинули від їхніх рук.
XS
SM
MD
LG