Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронні органи в Україні не можуть захистити журналістів – ОБСЄ


Дунья Міятович
Дунья Міятович
Правоохоронні органи в Україні не можуть захистити журналістів. Про це заявила представник ОБСЄ зі свободи преси Дунья Міятович під час зустрічі з представниками українських і російських профспілок у Відні.

«Я реагую на напади на журналістів в Україні практично щодня. Починаючи з листопада до мого офісу надійшло близько 300 звернень щодо нападів, включаючи застосування фізичної сили, викрадення, погрози та пошкодження обладнання. Правоохоронні органи не можуть захистити журналістів і жоден з нападів навіть не був розслідуваний. Це взагалі неприпустимо», – говорить Міятович.

Керівник Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко звернувся до влади і озброєних сепаратистів із закликом не сприймати журналістів, як учасників конфлікту.

«Ми вимагаємо від влади і від озброєних людей не сприймати журналістів, як учасників конфлікту. Ми на боці правди, на боці професіоналізму, на боці аудиторії. Ми переконані, що консультації між українськими і російськими організаціями сприятимуть нашій солідарності і посилить можливості надання допомоги нашим колегам».

За підсумками зустрічі у Відні представники українських і російських профспілок підписали меморандум «про ситуацію в Україні і навколо неї».

За даними Інституту масової інформації (ІМІ), від початку квітня на Сході – переважно, на Донеччині, сепаратисти захопили 18 журналістів.
XS
SM
MD
LG