Доступність посилання

ТОП новини

До корупційних схем СЄПЕК причетні Клименко, Пшонка і Янукович – МВС


Сергій Курченко
Сергій Курченко
Колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, син колишнього генпрокурора Артем Пшонка та старший син екс-президента Олександр Янукович причетні до корупційних схем ввезення і реалізації нафтопродуктів групою компаній Сергія Курченка (СЄПЕК). Про це заявив в.о міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Ми маємо всі підстави вважати, що вищеописана незаконна схема введення і реалізації нафтопродуктів була організована Сергієм Курченком, засновником групи компаній СЄПЕК за сприяння вищих посадових осіб держави, як колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, сина колишнього генерального прокурора – Артема Пшонки, і Олександра Януковича – сина колишнього президента країни, які забезпечували тісну співпрацю і керівництво цією операцією», – заявив Аваков на прес-конференції у Києві.

За його словами, групою компаній СЄПЕК було ввезено в Україну понад 5 мільйонів тон нафтопродуктів, які були реалізовані на суму понад 36 мільярдів гривень.

«Внаслідок незаконної діяльності компанії, якою керував Курченко, за нашими даними, за найскромнішими підрахунками, отримали злочинний дохід 7 мільярдів гривень», – говорить керівник МВС.

Арсен Аваков наголошує, що без сприяння вищого керівництва державних органів схема, яку реалізовував СЄПЕК, була б неможливою.
XS
SM
MD
LG