Доступність посилання

ТОП новини

Терористам не вистачає «гарматного м’яса» (огляд преси)


Київ – Ситуація в так званих Луганській та Донецькій «народних республіках» залишається гострою. Тривають захоплення підприємств зі «зміною» їх адміністрації. Люди побоюються виходити на вулицю, так як можна стати жертвою випадкової «залітної» кулі, притому не тільки в таких гарячих точках, як Слов'янськ, Горлівка та Краматорськ, а вже і в Донецьку. Кожен ризикує потрапити в заручники разом з усією родиною і майном. Про те, як внаслідок застосування бойовиками зброї гинуть мирні люди, розповідають газети «Голос України» і «Факти».

Поки силовики намагаються відбити Схід, політики сперечаються про подальшу необхідність проведення Антитерористичної операції. Однак, у комітеті Верховної Ради з питань безпеки і оборони припиняти «Антитерор» не збираються. «Ми зіткнулися з серйозним супротивником. Це не терористи-аматори, а дуже добре підготовлені російські гереушники. Наше завдання – якомога швидше знищити терористів», – наголошує в газеті «Сегодня» член комітету Юрій Сиротюк. Інший експерт видання також вважає, що Антитерористичну операцію не можна зупиняти. Він наголошує, що Україна вперше проводить АТО, і досвід ведення реальних військових дій отримує на ходу, шляхом проб і помилок. Головне завдання – не допустити жертв серед мирного населення. І з ним силові структури справляються, переконаний експерт.

В останні кілька днів не відбулося кардинальних змін у розв’язанні проблеми криміналізації Донбасу, констатує газета «Україна молода». З одного боку терористи (Генпрокуратура офіційно визнала самопроголошені Донецьку і Луганську «народні республіки» терористичними організаціями) взяли практично під повний контроль Луганськ і Донецьк, а вся їхня активність спрямована на зрив президентських виборiв саме в цих регіонах. З іншого боку, сили антитерору під Слов’янськом та Краматорськом досягли відчутних успіхів: у їхніх опонентів банально не вистачає людей, хоча зброї вдосталь, а морги переповнені. Заклики керманичів диверсантів приєднуватися до них, мовляв, у свою армію візьмемо навіть жінок, не були почуті жителями шахтарського краю. Відтак російський диверсант «Стрілок» (Ігор Гіркін) змушений визнати, що зброя потрібна багатьом із таких «добровольців» лише для того, щоб грабувати. Заголовок публікації – «Гарматне м’ясо» шукайте деінде».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG