Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині пройде протест-мітинг проти бандитизму і мародерства


У Донецькій області сьогодні о 12:00 пройде попереджувальний протест-мітинг проти дестабілізації ситуації на Донбасі, проти насильства і хаосу, бандитизму і мародерства.

Як повідомили у прес-службі Донецької облдержадміністрації, протест-мітинг пройде за ініціативи організацій громадянського суспільства.

«Сьогодні озброєні люди загрожують мирному життю наших міст, стабільній роботі наших підприємств, спокою наших сімей, щастю наших дітей, майбутньому нашої Батьківщини, в нас хочуть посіяти сумніви і страх», – йдеться в зверненні ініціаторів акції.

«І ми виходимо, щоб сказати всім: не вийде! Нас не залякати нікому! Ми вимагаємо миру. Ми вимагаємо негайного роззброєння всіх незаконних бойових формувань, негайного звільнення всіх заручників, негайної ліквідації усіх блокпостів, негайного розблокування залізниці і захоплених адміністративних будівель», – наголошують організатори.

Вони закликають «усіх політичних опонентів перенести свої розбіжності з вулиць за круглі столи і дійти згоди заради миру на Донбасі, заради щастя і майбутнього країни».

«20 травня о 12.00 ми закликаємо: усіх директорів підприємств Донбасу припинити роботу і включити гудок на 5 хвилин; священнослужителів усіх конфесій – бити у дзвони на ваших храмах; усіх автомобілістів зупинитися і сигналити 5 хвилин; Ти – не один! Донбас – не віддамо!», – наголошується у повідомленні.

19 травня ввечері донецький бізнесмен Рінат Ахметов виступив в телевізійному ефірі з екстреною заявою. Він закликав працівників своїх підприємств вийти на попереджувальний страйк проти сепаратизму і наголосив, що категорично проти так званої «Донецької народної республіки», яку в Україні визнали терористичною організацією.
XS
SM
MD
LG