Доступність посилання

ТОП новини

У 10-кілометровій зоні від кордону з Україною російських військових нема – прикордонники


На території Росії у 10-кілометровій зоні від кордону з Україною російських військ немає, заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов. Чи відведені російські війська, розташовані далі, невідомо, додав він.

«Український патрульний прикордонний літак, оснащений сучасний тепловізором, обстежував минулої ночі кордон. Що стосується наявності російських військових формувань на відстані приблизно 10 кілометрів від українського кордону, то їх немає», – наголосив полковник Астахов.

За його словами, патрульний літак минулої ночі обстежив 820 кілометрів держкордону між Україною і Росією. Жодних правопорушень чи намагань росіян перетнути кордон не зафіксовано.

Як заявив Астахов, враховуючи постійні провокації на адресу прикордонників з боку проросійськи налаштованих громадян України – мешканців Донецької і Луганської областей, прикордонники звернулись до керівників України з пропозицією охороняти і патрулювати цю ділянку кордону спільно прикордонниками і військовослужбовцями. За його словами, ця практика, застосована раніше у Харківській і Чернігівській областях, дає позитивні результати.

Напередодні прес-служба Кремля повідомила, що президент Росії Володимир Путін розпорядився відвести війська від кордону України у місця постійної дислокації. Факт відведення військових з’єднань Росії наразі не підтверджений, Захід висловив своє занепокоєння цим.
XS
SM
MD
LG