Доступність посилання

ТОП новини

Україна сподівається, що заяви Росії про відведення військ стануть реальністю – Дещиця


Київ сподівається, що заяви Росії про відведення військ від кордону з Україною стануть реальністю. Про це заявив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця під час зустрічі зі своїм німецьким колегою у Берліні.

«Ми сподіваємося, що ці заяви, які були зроблені російським керівництвом про те, що будуть відведені війська від українського кордону, будуть не тільки заявами, але і реальними рішеннями. Хоча на цей момент, ми цього підтвердити не можемо. У будь-якому випадку, ця ескалація, яка існує на сході України, звичайно, не сприяє ні проведенню виборчої кампанії, ні впровадженню реформ», – зазначає Дещиця.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, своєю чергою, висловив сподівання, що президентські вибори в Україні є знаковими для початку стабілізації в Україні.

«Я радий, що перед президентськими виборами відбудеться ще один круглий стіл у Миколаєві, як я щойно довідався під час переговорів. Це добре, тому що це дуже важливий сигнал перед президентськими виборами», – говорить Штайнмайєр.

19 травня у Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін дав команду повернути російські війська, які «проводили навчання» біля кордону України, у місця постійної дислокації.

7 травня Путін також заявляв, що російські війська відведені від кордонів з Україною. Однак НАТО і США спростовували цю інформацію.
XS
SM
MD
LG