Доступність посилання

ТОП новини

Росія: за приховування подвійного громадянства – кримінальна відповідальність


Нижня палата російського парламенту ухвалила у першому і другому читаннях законопроект, який вимагає від росіян декларувати подвійне громадянство, а тим, хто цього не зробить, має загрожувати кримінальна відповідальність.

Сьогодні Державна дума Росії переважною більшістю голосів підтримала цей законопроект у двох із трьох читань.

Штраф за приховування подвійного громадянства має становити 200 тисяч рублів, що є еквівалентом майже 6 тисячам доларів, або ж покарання може бути у вигляді 400 годин громадських робіт.

Законопроект був поданий до парламенту колишнім офіцером КДБ Андрієм Луговим, який зазначив, що «подвійне громадянство знижує важливість російського громадянства і відповідальність перед країною». Луговий також зазначив, що це є «надзвичайно важливо, якщо Росія зіштовхнеться з агресивним тиском з Заходу».

Російська правозахисниця Світлана Ганнушкіна зазначає, що нове законодавство в разі його ухвалення поставить людей з подвійним громадянством «під підозру» і спричинить на них тиск з боку влади.

Після остаточного схвалення в Державній думі документ має розглянути й верхня палата Федеральних зборів Росії – Рада федерації.
XS
SM
MD
LG