Доступність посилання

ТОП новини

Через сепаратистів ЗНО на Донбасі проведуть пізніше


Олена Зашко

Донецьк – Зовнішнє незалежне оцінювання для абітурієнтів у Донецькій та Луганській областях для проводитимуть під час додаткової сесії, яка розпочнеться у першій половині липня цього року. Міністерство освіти і науки України та Український центр оцінювання якості освіти повідомляють, що, були вимушені прийняти таке рішення, піклуючись, насамперед, про безпеку учасників зовнішнього оцінювання.

Випускники шкіл Донбасу, та їхні батьки висловлюють надію, що антитерористична операція у регіоні скінчиться до часу проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання. У ситуації коли триває боротьба з сепаратистами, побоюються відпускати дітей навіть на тестування, розповіла Радіо Свобода учениця Златоустівської загальноосвітньої школи Олена.

Мої батьки не знають як мене відпускати на іспити, коли у країні таке відбувається
Олена, абітурієнт
«Мої батьки не знають як мене відпускати на іспити, коли у країні таке відбувається. Але, тим не менш, складати тести треба, адже необхідно якось вступати до вишу. Вдома не дуже хочеться сидіти», – каже дівчина.

Організаційних ускладнень щодо проведення зовнішнього оцінювання немає навіть в нинішніх умовах, переконує Радіо Свобода начальник Донецького обласного управління освіти Юрій Соловйов.

Функціонально все готово, а практично ми не знаємо, як будемо його проводити
Юрій Соловйов
«Функціонально все готово, а практично ми не знаємо, як будемо його проводити. На сьогоднішній день ясності щодо області немає», – каже Соловйов.

Підготовка до ЗНО на Донбасі майже завершена – Стрелюк

Координатор освітніх питань громадської мережі «Опора» Ольга Стрелюк зауважує , що підготовка до ЗНО на Донбасі майже завершена.

Пункти тестування будуть у всіх великих містах Донеччини так, як це було і минулого року. Щодо підготовки – то фактично вона завершена
Ольга Стрелюк
«Ми не можемо говорити про те, що ситуація наскільки складна, що там проводити зовнішнє незалежне оцінювання не варто. Фактично пункти тестування будуть у всіх великих містах Донеччини так, як це було і минулого року. Щодо підготовки – то фактично вона завершена і від регіонального центру тут є менше роботи, вони раніше розіслали сертифікати українського центру оцінювання якості освіти абітурієнтам. Крім того, вже розсилаються запрошення-перепустки із повідомлення про те, де саме абітурієнт має проходити тестування», – переконує Стрелюк.

Крім того, за словами Ольги Стрелюк, ті держструктури, що організовують тестування на місцях, зокрема, регіональний центр оцінювання освіти та органи обласного управління освіти, мають подбати про безпеку абітурієнтів.

Дати проведення тестувань під час додаткової сесії будуть оголошені Українським центром оцінювання якості освіти додатково. Для абітурієнтів із Донецької та Луганської областей, які виявлять бажання пройти зовнішнє оцінювання під час додаткової сесії на території інших областей України, із 21 травня буде відкрита on-line перереєстрація на їхніх персональних сторінках. Детальну інформацію про зміни в порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання можна отримати за телефоном «гарячої лінії»: 044-503-37-93, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG