Доступність посилання

ТОП новини

Інститут масової інформації взяв на контроль інцидент з кримською журналісткою


Інститут масової інформації (ІМІ) взяв на контроль ситуацію щодо інциденту з кримською журналісткою, кореспонденткою «Крим. Реалії» Світланою Єрещенко, який стався у Дніпропетровську. Про це Радіо Свобода повідомила регіональний представник ІМІ в Дніпропетровську Зоя Красовська.

За її даними, конфліктну ситуацію Світлани Єрещенко, яка сталась у штабі національного захисту області, в ІМІ розцінили як відносини «громадянин – громадянин», а не як «журналіст – громадянин».

«Якщо журналіст від початку не ідентифікував себе як журналіст, то він має брати на себе відповідальність за те, як далі розвиваються події. Світлана одразу представилася біженкою і лише у конфліктній ситуації вказала, що є журналісткою. Тому ми не включили цей випадок у наш барометр свободи слова, але взяли ситуацію на контроль та чекаємо на висновки правоохоронних органів», – сказала Зоя Красовська.

Як повідомляло Радіо Свобода, минулого тижня кореспондентка видання Крим.Реаліі Світлана Єрещенко прибула до Дніпропетровська, щоб ознайомитися з діяльністю штабу з розміщення кримчан.

За словами Єрещенко, коли вона прийшла до штабу, там вона виявила кілька пакетів з сухими пайками, які лежали на столі. Журналістка сфотографувала їх. Це помітив невідомий чоловік, який був у сусідньому кабінеті. Він вийшов і накинувся на журналістку, заявивши, що вона не має права вести зйомку у приміщенні штабу та порушує його права. Чоловік силою відібрав фотоапарат у журналістки і забрав його з собою до кабінету, а після цього викликав міліцію.

Водночас у штабі національного захисту Дніпропетровської області заявляють, що ніхто із співробітників не нападав на Світлану Єрещенко. Як розповіли у штабі, жінка звернулась до штабу не як журналістка, а як переселенка з Криму: вона просила допомоги у перереєстрації свого приватного підприємства та у розблокуванні банківської картки. Цю допомогу їй надали. Конфлікт виник, коли Світлана Єрещенко, не показавши посвідчення преси, почала вести зйомку в приміщенні штабу, де фото- і відеозйомка обмежена.
XS
SM
MD
LG