Доступність посилання

ТОП новини

У Краматорську від 50 до 100 тіл сепаратистів – Селезньов


Бойовики перевіряють автомобілі біля Краматорська, 20 травня 2014 року
Бойовики перевіряють автомобілі біля Краматорська, 20 травня 2014 року
За оперативними даними, у Краматорську тримають від 50 до 100 тіл убитих бойовиків, і для їх вивезення з території сепаратисти готують коридор. Про це з місця подій по телефону під час прес-конференції в Києві повідомив керівник групи інформування антитерористичної операції Владислав Селезньов.

«У районі населеного пункту Дмитрівка російські військовослужбовці та терористи готують коридор для виведення основних сил, а також вивезення тіл загиблих бойовиків», – сказав він.

Крім того, за даними Селезньова, на території табору АТО перебувають двоє затриманих розвідників-диверсантів. Вони – громадяни України, і з ними проводяться слідчі дії, розповів керівник групи інформування антитерористичної операції.

«Отримана інформація підтверджує активне залучення військовослужбовців Росії, зокрема, офіцерів ФСБ і ГРУ, до підготовки бойовиків, які здійснюють терористичні акти на території України, займаються бандитизмом та убивствами. Так один із затриманих бойовиків сказав, що проходив курс підготовки на території однієї з військових частин на території Ростовської області. На військовому полігоні він і його спільники проходили навчання, в ході якого вивчали правила використання ПЗРК і РПГ», – повідомив він.

За даними Селезньова, при затриманні у бойовиків вилучили два РПГ-26 (ручний протитанковий гранатомет), два РПГ-7В, автомат АК-74 із підствольним гранатометом, патрони до автомата Калашникова, гранати для підствольного гранатомету.

Наразі активна фаза АТО продовжується, відбувається планова ротація – підрозділи, які виконували завдання з протидії тероризму, повертаються в пункти постійної дислокації. Їм на зміну прибувають інші військові. Окремі підрозділи висуваються для посилення охорони і оборони державного кордону України, додав Селезньов.

Також повідомляється, що вчора ввечері бойовики атакували сили АТО під Слов’янськом (Донецька область) та Ізюмом (Харківська область).

Станом на вечір 20 травня з боку українських силовиків загинули 24 людини, 85 поранені.
XS
SM
MD
LG