Доступність посилання

ТОП новини

Під стінами Міненерго вимагали люструвати Кірюшина і Діденка


«Арсеній, де люстрація»? Під стінами Міненергетики вимагали звільнити Кірюшина і Діденка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00
Близько півсотні активістів ГО «Народна люстрація» влаштували пікет під стінами Міністерства палива й енергетики. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вони вимагали від Арсенія Яценюка звільнити заступника міністра Ігоря Діденка та радника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Кірюшина.

«Вони обоє були судимі. Ігорю Діденку суд заборонив займати будь-які керівні посади у підприємствах будь-якої форми власності. А Ігор Кірюшин ще під час Януковича грабував український народ», – розповів учасник акції Андрій.

«Протягом 2012-2013 років Ігор Кірюшин, використовуючи посаду голови аукціонного комітету з продажу української нафти та газоконденсату, організовував корупційні схеми разом з Сергієм Курченком, внаслідок яких у держави було вкрадено понад 7 мільярдів гривень. У свою чергу, Ігор Діденко у 2010 році був умовно засуджений Печерським райсудом до трьох років позбавлення волі за розтрату RosUkrEnergo природного газу та його незаконного розмитнення в лютому-березні 2009 року», – йдеться у листівках ГО «Народна люстрація».

Це вже п’ята така акція «Народної люстрації». Раніше з тією ж вимогою активісти приходили під стіни Кабінету міністрів та Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG