Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному люди зламали паркан, щоб привернути увагу прокуратури до незаконної забудови


Громадські активісти Рівного зламали металевий паркан, яким забудовники обгородили значну ділянку в парку Слави. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, металобрухт завезли до міських прокуратури й міліції, щоб ті вчасно реагували на повідомлення громадян про незаконне будівництво і вирубку дерев.

За наполяганням громадськості Рівненський міськвідділ управління МВС проводить досудове розслідування за фактом самовільного будівництва на незаконно зайнятій ділянці на території пагорбу Слави.

Ще в 2005 році міськрада незаконно віддала в оренду ділянку, яка обліковується в об’єднанні парків культури і відпочинку.

Заступник начальника управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Владислав Кривенда повідомив Радіо Свобода, що невстановлені особи без дотримання містобудівного й природоохоронного законодавства проводять будівництво закладу громадського харчування. Але розміри котловану свідчать про те, що тут збираються будувати багатоповерхівку.

Працівники обласної держекоінспекції констатують: на місці будівництва зрубали 69 дерев різних порід. Розмір заподіяної шкоди оцінюють у майже 109 тисяч гривень.

Водночас поки триває досудове розслідування, керівники приватної фірми вирішили продовжити будівництво. Рівняни відреагували – знесли паркан, щоб те, що робиться за ним, бачили і правоохоронці.

Улітку 2013 року саме завдяки втручанню й наполегливості громадських активістів була припинена розбудова ресторану на території центрального міського парку імені Шевченка в Рівному.
XS
SM
MD
LG