Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ звинувачує Болотова і Гіркіна у створенні терористичних організацій


Валерій Болотов
Валерій Болотов
Генеральна прокуратура кваліфікує діяльність самопроголошеного «губернатора» Луганщини Валерія Болотова як створення терористичної організації, повідомляє прес-служба ГПУ.

У рамках цього кримінального провадження розслідується кілька епізодів.

«Стосовно громадянина С. Количева, який в період березня-квітня цього року, за завданням іноземної розвідки, міг організувати участь мешканців Луганська у протестних заходах з подальшим захопленням приміщення УСБУ, а також незаконне переміщення з Росії через державний кордон України озброєних осіб для проведення масових заворушень (ч. 1 ст. 111 КК України – «державна зрада»). Наразі йому повідомлено про підозру, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також факт утворення в Луганській області злочинної групи для проведення диверсій, спрямованих на масове знищення людей з метою ослаблення держави та дестабілізації суспільно-політичної ситуації під час проведення виборів президента (ч. 1 ст. 14 – «готування до злочину», ст. 113 – «диверсія», ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 – «теракт», ч. 1 ст. 258-3 – «створення терористичної організації», ч. 2 ст. 258-5 – «фінансування тероризму» Кримінального кодексу України)», – йдеться у повідомленні ГПУ.

У Генпрокуратурі повідомляють, що у рамках цієї справи 6 особам повідомлено про підозру, щодо ще 5 – надано дозвіл на їх затримання та доставку до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Самопроголошеного «міністра оборони» так званої «Донецької народної республіки» Ігоря Гіркіна ГПУ звинувачує у створенні терористичної організації та вчиненні терактів в Україні.

«Правоохоронними органами надано відповідну юридичну оцінку діяльності так званого голови Ради безпеки – міністра оборони «Донецької народної республіки», громадянина Росії Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) та стосовно нього відкрито кримінальне провадження за фактом створення ним терористичної організації. Він підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 3 ст. 258 (теракт) Кримінального кодексу України», – повідомляє Генпрокуратура.

Генеральна прокуратура кваліфікує також самопроголошені «народні республіки» на Донеччині і Луганщині, як терористичні організації.
XS
SM
MD
LG