Доступність посилання

ТОП новини

Російські диверсанти «навчать» Донбас любити Україну (огляд преси)


Київ – Підготовка до позачергових президентських виборів змусила кандидатів формувати штаби і команди нашвидкуруч. Газета «Сегодня» проаналізувала команди основних суперників: Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Сергія Тігіпка і Михайла Добкіна – і спільно з експертами з'ясувала, кого переможець президентської гонки може привести до влади. Видання зауважує, що після виборів у владі можуть з'явитися як нові, так і давно знайомі українцям особи. Зокрема, Тігіпко може повернути Льовочкіна, а Порошенко – людей Тимошенко і Яценюка. Заголовок публікації: «Кого кандидати приведуть із собою».

Відео, що з'явилося у вівторок в інтернеті, побило всі рекорди за кількістю переглядів (уже майже мільйон) і потрапило у випуски не лише українських, а й зарубіжних новин. Дві мирні мешканки захопленого сепаратистами та російськими диверсантами Краматорська змусили виїхати припаркований біля їхнього будинку мікроавтобус із озброєними бойовиками. Не витримавши «психологічного тиску», ополченці ретирувалися. Журналісти газети «Факти» розшукали цих сміливих жінок, які через погрози, що почалися з боку сепаратистів, змушені піти в підпілля. Інтерв’ю з ними видання пропонує під заголовком «Якби люди на Донбасі дружно сказали бойовикам: «Геть звідси!» – вони б пішли».

«Російські диверсанти «навчать» Донбас любити Україну» – у публікації під такою назвою газета «День» пише, що в соціальних мережах побільшало повідомлень від мешканців Слов’янська, Краматорська, Горлівки та інших міст Донеччини з обуреннями щодо дій представників так званої Донецької народної республіки і закликів на підтримку українських силовиків та єдиної країни. Газетярі поспілкувалися з жителями регіону і дізналися, які настрої панують у містах. Видання пише, що проукраїнські настрої посилюються в тому числі і через мародерство: грабують магазини та кіоски, страждають приватні підприємці. З іншого боку, усі починають усвідомлювати, що войовниче крило самопроголошеної «Донецької республіки» радикалізується, ідейних там майже не залишилося, є озброєні некеровані сепаратисти. Утім, люди готові захищати поки лише приватну власність. Проте всі вже розуміють, що радикалів треба прибирати, і чекають, що це зроблять професіонали, зауважує видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG