Доступність посилання

ТОП новини

П’ятьох іранців, заарештованих за танці, відпустили, одна – за ґратами


П’ятьох юнаків і дівчат, які були заарештовані у Тегерані за зйомку відео, де вони танцювали під музику пісні Фаррелла Вільямса Happy («щасливі»), випустили. Іранська влада звинувачувала їх у «непристойній поведінці».

За повідомленням організації «Міжнародна кампанія за права людини в Ірані», яка базується у США, Сасан Солеймані, яка була режисером цього відео, залишається у в’язниці і буде притягнута до відповідальності.

Заарештованих, трьох дівчат і трьох хлопців, у вівторок показали на державному телебаченні, де вони висловили жаль про події і заявили, що були введені в оману. Вони запевняють, що не планували робити відео надбанням громадськості.

Агентство Bloomberg News повідомляє, що відео було розміщено в інтернеті минулого місяця і за чотири дні набрало близько 30 тисяч переглядів, після чого воно було видалено.

В Ірані, що є, за конституцією, ісламською державою, заборонені спільні публічні танці чоловіків і жінок; крім того, дівчата на відео не мали на головах обов’язкових хусток.

«Міжнародна кампанія за права людини в Ірані» засудила арешт молоді, заявивши, що «вони не порушили закон». Фаррелл Вільямс, своєю чергою, сказав: «Дуже шкода, що діти були заарештовані, намагаючись розповсюдити «щастя».
XS
SM
MD
LG