Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники відбили атаки терористів на Луганщині


Минулої ночі українські прикордонники відбили кілька атак терористів на пунктах пропуску в Луганській області. Про це інформує офіційний сайт Державної прикордонної служби.

«21 травня о 22:00 прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Краснодон» виявив три КамАЗи в супроводі «Ниви», які в’їхали в Україну з боку Російської Федерації. На вимогу прикордонників зупинитися і на попереджувальні постріли вгору водії не відреагували та намагалися прорватися вглиб території України. І тільки після того, як прикордонники розпочали стріляти на враження, автівки розвернулися та повернулися в Росію», – інформує сайт Держприкордонслужби.

Згодом до 30 озброєних осіб під’їхали до відділу прикордонної служби «Станичнo-Луганське» і висунули ультиматум здати зброю та звільнити приміщення прикордонного підрозділу.

«Опівночі бойовики розпочали штурм із застосуванням автоматів, кулеметів, гранатомету та ручних гранат. Бій тривав півтори години. Прикордонники відбили три атаки на свій підрозділ і змусили нападників відступити. Під час бою із застосуванням гранат прикордонники знищили дві вогневі точки, з яких працювали снайпери. Серед прикордонників є поранені та контужені», – повідомляє сайт Держприкордонслужби.

Прикордонники підтягнули до атакованого підрозділу резерви, проінформували штаб антитерористичної операції і правоохоронні органи. Силовики планують спільні дії зі знищення терористів.
XS
SM
MD
LG